راهنمای آماده سازی کتاب برای انتشار

بازدید: 493
اگر تصمیم گرفته اید که علم و دانش، تجربه و تخصص و یا نتیجه تحقیقات و مطالعات خود را در قالب یک کتاب درآورید و آن را به چاپ برسانید تا هم از امتیازات داشتن یک کتاب در موقعیت های تحصیلی، شغلی و یا اجتماعی استفاده کنید و هم آن را در اختیار عموم مردم قرار دهید، ما شما را در راستای انجام این کار به صورت کامل از نقطه صفر راهنمایی می کنیم، هریک از عنوان های ذیل قابل کلیک بوده و در مطلب مربوطه توضیحات و آموزش های جامع مربوطه قرار داده شده است
اقداماتی که باید انجام دهید شامل ۴ مرحله می باشد:

مرحله اول: آماده کردن فایل کتاب

- آشنایی با روش ها و تکنیک های نوشتن کتاب

هرچند که بسیاری از افراد برای نوشتن کتاب خود مستقیما دست به قلم شده و شروع به نوشتن می کنند اما باید بدانید که نوشتن کتاب نیز خود یک تخصص می باشد و با استفاده از تکنیک ها و روش هایی مختلفی که برای نوشتن یک کتاب وجود دارد شما می توانید کتابی بسیار حرفه ای را بنویسید و برای علاقه مندان ارائه کنید. پیشنهاد می شود روش های زیر را مطالعه کنید و با توجه به موضوع و رسته کتاب خود یکی از روش های ذیل را برای نوشتن کتاب انتخاب نمائید:
روش خطی
روش معمایی
روش حل مسئله

- انتخاب نرم افزار مناسب برای نوشتن و آماده کردن فایل کتاب

امروزه با وجود دسترسی عموم به کامپیوتر و وجود نرم افزارهای کامپیوتری، آماده کردن فایل کتاب برای چاپ امری ساده می باشد. نرم افزار های وورد مایکروسافت و ایندیزاین از شرکت ادوبی در حال حاضر بهترین نرم افزارهای موجود برای آماده کردن فایل کتاب می باشد و از بین این دو نرم افزار وورد هم در دسترس تر و هم بسیار ساده تر می باشد، اما با این وجود در صورتی که شما هیچ آشنایی با نرم افزارهای کامپیوتری ندارید، تنها راهکار این است که فایل های متنی (کاغذی) کتاب خود را به صورت طبقه بندی شده در اختیار یک متخصص word یا indesign قرار دهید که تجربه و تخصص مربوط به چاپ کتاب را نیز داشته باشد تا فایل نرم افزاری مربوط به کتاب را آماده کند. (این خدمات توسط انتشارات شعرسپید نیز انجام می شود)

- آموزش نوشتن کتاب در نرم افزار وورد

در این بخش ما شما را به صورت کامل راهنمایی می کنیم تا بتوانید در نرم افزار وورد از صفر تا صد فایل کتاب خود را آماده کنید:
انواع سایز چاپ کتاب و نحوه تنظیم سایز صفحات در وورد
کتاب ها در سایز ها و اندازه های مختلف (و حتی دلخواه) قابلیت چاپ و ارائه را دارند، اما یک سری از سایز ها استاندارد بود مثلا سایز رقعی و سایز وزیری، با توجه به نوع کتاب شما باید یک سایز برای کتاب خود مشخص کنید و در یکی از اقدامات اولیه فایل کتاب خود را بر اساس سایز مورد نظر تنظیم کنید.

انتخاب نوع و اندازه فونت نوشته های کتاب

انتخاب نوع و اندازه فونت نوشته های کتاب یک موضوع کاملا سلیقه ای می باشد و شما می توانید هر نوع فونتی را با هر اندازه ای برای نوشته ها کتاب خود انتخاب کنید. و اگر کتاب های مختلف را نگاه کنید می بینید که هرکدام فونت ها و اندازه های خاص خود را استفاده کرده اند.
معمولا با توجه به نوع کتاب های مختلف مثلا کتاب رمان، داستان، فنی مهندسی، کتاب های کودکان و نوجوان، کتاب های شعر و… فونت های استفاده شده نیز بسیار متفاوت خواهد بود اما برای اینکه یک دید کلی نسبت به انتخاب فونت مناسب برای کتاب خود داشته باشید می توانید از پیشنهاد های زیر با توجه به نوع کتاب خود استفاده کنید.

نکته:

برای فونت متون انگلیسی نیز می توانید از فونت های  Time new roman یا Calibri استفاده کنید و اندازه فونت های انگلیسی را هم معمولا دو درجه کوچکتر تنظیم نمائید. (مثلا اگر فونت های فارسی را با فونت ۱۴ می نویسید متون انگلیسی خود را بر اساس فونت ۱۲ تنظیم کنید).

اندازه فونت نوشته ها پاورقی کتاب می نویسید را هم بین ۱ تا ۲ درجه نسبت به اندازه فونتی که برای نوشته ها درنظر گرفته اید. 

تنظیم فونت در وورد

زمانی که یک فایل وورد خام باز می کنید معمولا فونت و اندازه ها به صورت پیشفرض بر روی Arial (برای م
تون فارسی) و Calibri (برای متون انگلیسی) قرار دارد، و بهتر است بعد از اینکه فونت و سایز مناسب کتاب خود را انتخاب کردید آن ها را در تنظیمات پیش فرض فایل وورد خود قرار دهید تا برای هر متنی که می خواهید بنویسید نیازی نباشد که به طور مداوم فونت و اندازه آن را تنظیم کنید. برای این منظور در تب Home آیکن گوشه باکس font را کلیک کنید
پنجره تنظیم فونت برای شما باز شود. (تصویر زیر) حال برای متون فارسی و متون انگلیسی خود نام فونت و اندازه مناسبی که می خواهید استفاده کنید را تنظیم کنید.

بازخوردها